archief
Login Leden
Contact Informatie
Secretariaat Het Kapiteinskoor Wim Sluijter
Tel.nr. 0647 216 249
secretariaat@kapiteinskoor.nl

Koren op de molen 2018

Koren op de molen

Bij de molen “De gekroonde Poelenburg” heeft op zaterdag 18 augustus een nieuw evenement zijn doop beleefd. Sinds dit jaar organiseert het Kapiteinskoor zelf een dag waar diverse koren kunnen laten horen waar zij toe in staat zijn. Tevens werd bij deze gelegenheid het Kapiteinskoor benoemd tot RTV Zaanstreek koor 2018. Voorzitter Wim de Graaf mocht de oorkonde die daarbij hoort in ontvangst nemen uit handen van wethouder Songül Mutluer van de gemeente Zaanstad. Als tegenprestatie bood voorzitter Wim de wethouder een beeldje aan van een zingende Kapitein.

Alle toeristen die rondliepen op de Zaanse Schans stonden stomverbaasd te luisteren naar de prachtige liederen die het Kapiteinskoor en de anderen ten gehore brachten. Zeer enthousiaste dames uit het Aziatische deel van onze wereld waren bijna niet weg te slaan, ofschoon ook zij natuurlijk op een bepaald moment weer weg moesten naar Volendam of zoiets.

Heupwiegend en ronduit enthousiast dansend beluisterden zij de mooie klanken van het geweldige Kapiteinskoor.

Onder aanvoering van solisten als Johan de Haan, het duo Hepie en Hepie, vermomd als Opa en Kleinzoon, Wim de Graaf en natuurlijk Carel van de Nes konden de toeristen en andere voorbijgangers genieten van de liederen die aanzetten ofwel tot meezingen ofwel op de maat ‘meedeinen’.

Het weer was de afgelopen weken ons goed gezind geweest maar juist op de 18e augustus was er een pittige wind, en die kwam ook nog eens precies van die kant vandaan waar voor de koren geen bescherming was tegen die wind. De koren stonden opgesteld naast de molen met het gezicht naar de Zaanse Schans. En de wind kwam precies uit de richting van de Zaan, dus de koren vingen de wind volop. De microfoons daardoor natuurlijk ook en dat kon je soms wel horen. Het mocht echter de pret niet drukken, de koren hebben een fantastische middag beleefd, en ondanks de wind volop in het zonnetje.

This content is restricted to site members. If you are an existing user, please login. New users may register below.

Existing Users Log In
   
New User Registration
*Required field

Commentaar is gesloten.