Dam tot Dam 2019

Lambert Melisz Westzaan

Kapiteinskoor bij Lambert Melisz

Zo goed als ieder jaar zijn de heren van het Kapiteinskoor te gast bij zorginstelling Lambert Melisz  in Westzaan om voor de bewoners van deze instelling een leuke middag te verzorgen. Dit jaar viel dat op 21 januari 2020.

Het programma vermeldde om te beginnen om 14.00 uur, maar dat werd ietsje later. En met ons openingsnummer : “Stuurman de trossen los” was de stemming wel meteen al erg goed. Verschillende mensen die wij herkenden maakten eerder zo’n middag mee maar zaten een beetje achterin wat door onze opperspreekmeester Frits direct werd ontdekt. Want volgens Frits zaten daar een paar mannen die geen gek figuur zouden slaan tussen de Kapiteins.

Het werd zoals elk jaar een groot succes, met solisten als Johan de Haan die het liedje “Je glimlach” met zoveel duidelijkheid en èlan bracht dat sommige bewoners de refreinen begonnen mee te zingen, of zouden zij het liedje kennen?

Vervolgens vertelde Bob de Vries aan toehoorders haast te maken met “Mannen, taan het zeil”, en Jack de Wit zong uit volle borst over een matroos die gaat vertrekken: “Matroos, vaarwel dan”.

Na de pauze werd de serie meezingers vervolgd waarmee de toehoorders alleen maar meer enthousiast meezongen voor zover zij dat konden. Maar met “de Jordaan-medley” en de “Amsterdamse grachten” was de stemming tot grote hoogte gestegen. André van Beveren mocht voor het eerst bij een ‘gewoon’ optreden zijn liedje brengen: “De wind roept mijn naam”. Opmerkingen werden gemaakt waardoor men dacht dat André wat nerveus zou lijken, maar daar was weinig van te merken. Ook Johan werd in deze tweede sessie weer opgeroepen voor het liedje “Zwerven op zee”.

Al met al wederom een zeer geslaagde middag bij “de Westzaners” in Lambert Melisz. Bij het dankwoord werd al direct duidelijk gemaakt dat we volgend jaar weer welkom zijn. En dat horen wij toch wat graag want dat betekent dat we aan de verwachtingen hebben voldaan en de bewoners en bezoekers een leuke middag hebben bezorgd.