Nieuwjaarsconcert 2015

Nieuwjaarsconcert

Op 17 januari was het nieuwjaarsconcert van het Kapiteinskoor in de Kapiteinshut. We waren door mijn vader, Jack de Wit, uitgenodigd om ook te komen kijken. Het begon om 20:00 uur en toen wij rond negen uur binnenkwamen werden we direct verwelkomt door Jan Slot met “jullie zijn te laat”. Inderdaad, het kapiteinskoor was al met het eerste nummer begonnen.2015-01-17 044

Binnen was het heel druk en gezellig met familie, vrienden en liefhebbers van het Kapiteinskoor. De opkomst van de kapiteins was groot. De stemming zat er al heel snel in en alle bekende meezingers, meedeiners en meezwaaiers kwamen weer voorbij. De sfeer werd nog eens extra verhoogd door de live begeleiding van de accordeonist Daan de Groot en de drummer Jan Weis. Voordat we het wisten was het alweer pauze. 2015-01-17 146

In de pauze was er een gast optreden van “Opa” Piet de Lange, de finalist van “Holland Gots Talent”. Hij zong een aantal grote hits van Frank Sinatra. In het begin moest Piet nog even warm draaien, maar daarna werden de Sinatra hits met veel enthousiasme gebracht.

Zo mooi dat iemand van 82 jaar dat nog op deze manier kan doen.

Na de pauze gingen de Kapiteins echt los, de kelen waren gesmeerd en de stemming zat er meteen goed in. De diverse medleys en klassiekers kwamen voorbij en al gauw werd de polonaise ingezet en ging de zaal door.

Mijn vader moest solo zingen en zong het nummer “Als ik op zee was” en dat is toch wel bijzonder als ik hem daar zo zie staan. Daarna ook nog een solo van Jan Fruijtier en toen kwamen de meezingers weer aan bod. Af en toe keken we nog even naar “Opa” Piet de Lange en die had het erg naar zijn zin, want hij zong alle nummers mee.2015-01-17 166

Het lied West Zuidwest Ameland (“Hoog op de zolder”) zorgt altijd voor de nodige sfeer en beweging en als Nol Zoutman los gaat met zijn “Aan het strand….. zit de sfeer er helemaal goed in. Het koor sloot het optreden af met het bekende lied “Stuurman, de trossen los”.

Na het optreden van het koor trad “Opa” Piet nog een keer op en zong nog een aantal Sinatra klassiekers. Hij was niet meer te stoppen en gaf zelfs nog een toegift, dit keer zonder muziekband, maar live begeleid door de accordeonist en de drummer. Zij genoten er ook zichtbaar van.

De avond werd afgesloten door nog een optreden van Daan de Groot en Jan Weis en daarbij werd er ook volop gedanst en kwam iedereen helemaal los.

De tijd vloog voorbij en het was dan ook zo half 1 en was er weer een einde gekomen aan het Kapiteinskoor Nieuwjaarsconcert.

Al met al was het weer een heel gezellige en geslaagde avond met het Kapiteinskoor.

Edith Engel – de Wit

Laat een bericht achter

Je moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.