Dam tot Dam 2019

Nieuwjaarsconcert in de Kapiteinshut

Nieuwjaarsconcert op 11 januari 2020.

Opnieuw is een jaar voorbij waarin er veel is gebeurd bij en met het Kapiteinskoor. Vele optredens, o.a. in het altijd gezellige Friesland en niet te vergeten de Dam-tot-Dam loop wandel, en vele andere.

De traditie wil dat het koor in Januari altijd een Nieuwjaarsconcert geeft bij wijze van receptie, en dit jaar wederom met het Dameskoor “For Everyone”. De avond werd muzikaal begeleid door onze geweldige muzikanten Daan en Rinke. Het geluid werd zoals altijd verzorgd door Ronald.

Wanneer het koor optreedt in de Kapiteinshut is het altijd gezellig, druk, om niet te zeggen vol, en daarom erg sfeervol. “Ja maar twéé koren met aanhang” hoor ik dan zeggen. Dat is natuurlijk ook wel zo, maar die zangers en zangeressen hebben ook hun eigen aanhang en dus gasten van de Hut die er normaal niet zo veel komen.

Voorafgaande aan het zingen werd een minuut stilte gevraagd voor Nol Zoutman, die de dag ervoor was overleden. Wat een indruk was dat!  Een werkelijk volle Kapiteinshut en dan toch muisstil……. Fantastisch.

In het eerste deel van het Kapiteinskoor werden nummers gebracht als de “Jordaan-medley” en “Aan het strand ….”, als special van en voor Nol. De sfeer was weer volledig terug en het werd daarna tijd voor de dames.

Af en toe werd er een luxe versnapering aangeboden door Sandra en de andere dames werkten mee aan het verzorgen van de drankjes voor de dorstige. Het was hard werken want vele mensen die wat willen drinken betekent doorlopend werk. Dank!

Zowel het “Kapiteinskoor” als “For Everyone” brachten allebei nog een sessie waarbij in de Hut de vele gasten uit volle borst meezongen. De sfeer steeg tot ongekende hoogte. Er werd nog door gasten gevraagd of de koren ook nog samen gingen zingen.  “Dat is wel opgenomen in het programma” kreeg de vraagsteller als antwoord.

Zo gebeurde het ook, al was het maar één lied, namelijk, heel toepasselijk:  “We’ll meet again”,  van Vera Lynn. Natuurlijk passen al die zangers/zangeressen niet op het toneel, we hebben het dan over meer dan honderd mensen in dat deel van de Kapiteinshut waar we altijd staan te zingen. Maar met een beetje inschikken paste het nèt.

Het was weer zo’n avond die je niet snel zal vergeten, zoals altijd wel als er een feestje wordt gebouwd door het Kapiteinskoor.

Iedereen die hieraan heeft meegewerkt: DANK, DANK!