archief
Login Leden
Contact Informatie
Secretariaat Het Kapiteinskoor Wim Sluijter
Tel.nr. 0647 216 249
secretariaat@kapiteinskoor.nl

Optreden in Wormer bij Torenerf

Optreden in Torenerf

Tijdens de Corona pandemie hebben we vanzelfsprekend minder optredens mogen verzorgen, Maar toch wel (bijna) elk jaar in het verzorgingshuis Torenerf in Wormer, waar het altijd enorm gezellig is. Groot was de schaamte bij de organisatie toen in 2022 het Kapiteinskoor met maar 11 mensen kwam opdagen. Dat kon natuurlijk niet weer gebeuren, dus werd er terecht op gewezen dat de zangers/Kapiteins ook verplichtingen hadden. Dit jaar zouden we weer gaan zingen op zaterdag 20 mei, maar gelukkig nu met veel meer Kapiteins. Meer dan het dubbele aantal zelfs, wel 26 Kapiteins. En dat verschil in geluid hoor je goed. De bewoners waren dan ook zeer tevreden over het aangeboden programma. Zo zeer zelfs dat één van de begeleiders heel spontaan vertelde van plan te zijn alle andere geboekte artiesten en programma’s af te bellen als het Kapiteinskoor maar meerdere keren zou willen komen. Nou, dat is toch een pracht compliment?

Een zeer mooie repetitie in het Tolhuys op 31 mei. Je kon horen dat de mannen er zin in hadden. Er was wel wat geruis in de vorm van lachen en een klein beetje te weinig aandacht voor dirigent Frits. Maar repeteren op de woensdag avond hoeft niet bol te staan van spanning. Natuurlijk was het wel fijn dat Mark Enthoven ook aanwezig was in voorbereiding op een optreden in de Bullekerk, even verderop in het jaar.

Het programma werd echter onderbroken door een bijzondere gelegenheid: het bleek dat voorzitter Wim de Graaf Jr inmiddels 10 jaar voorzitter is. Daar was natuurlijk even aandacht voor en dat moest even duidelijk met een bloemetje gevierd worden.

Daarnaast bleek dat de vriendin van eigenaar Michael van Zaane juist die dag 40 jaar was geworden. Dat was natuurlijk een aanleiding om volop “Lang zal ze leven” te zingen, waarbij Linda, want zo heet ze, een beetje blozend naast dirigent Frits de felicitaties in ontvangst stond te nemen.

This content is restricted to site members. If you are an existing user, please login. New users may register below.

Existing Users Log In
   
New User Registration
*Required field

Commentaar is gesloten.