Rabobank redt Zingen op de Zaan

De Rabobank wordt de nieuwe hoofdsponsor van Zingen op de Zaan. Daarmee is het voortbestaan van dit populaire evenement, dat vijf jaar geleden voor het eerst werd georganiseerd door Het Kapiteinskoor, van de ondergang gered.

De stichting Zingen op de Zaan, die tegenwoordig verantwoordelijk is voor de organisatie met stuen van Het Kapiteinskoor en Tafelronde 12, heeft ook een vergelijk getroffen met de stichting Binnenstadmanagement Zaandam, zodat nieuwe samenwerking in het kader van het Korenfestival in het stadshart mogelijk is geworden.

De Rabobank laat in de persbericht weten:

Dat de Rabobank instapt als reddende sponsor is niet verwonderlijk. De bank staat als geen andere onderneming midden in de maatschappij als een betrokken, dichtbije en toonaangevende financiële instelling. Deze betrokkenheid bij klanten en maatschappij komt van oudsher al tot uiting in de nauwe en duurzame relatie met plaatselijke verenigingen en instellingen. “Het succes van een Rabobank is mede afhankelijk van de investeringen die de bank doet in haar lokale samenleving”, aldus Martin Hofstede, directeur Particulieren.

Volgens Hofstede gaat het dan niet alleen om zakelijke investeringen. De Rabobank maakt zich juist sterk om ook te investeren in duurzame, maatschappelijke en sociaal-economische projecten. Zingen op de Zaan is een dergelijk project dat gerekend kan worden tot het culturele erfgoed van de Zaanstreek. “Het is eeuwig zonde als dit festival verdwijnt uit het straatbeeld. Daarnaast is Zingen op de Zaan een prachtige gebiedspromotie en heeft in daarom een enorme toeristische aantrekkingskracht. En dat is goed voor iedere ondernemer in de Zaanstreek”, aldus Hofstede.

Overigens sluit de Rabobank zich bij de algemene opinie aan dat Zingen op de Zaan uiteindelijk een financieel haalbaar evenement kan zijn op basis van financiële ondersteuning door meerdere sponsoren. De Rabobank hoopt dan ook dat nu Zingen op de Zaan voor 2011 door haar gered is, andere partners geïnteresseerd raken om Zingen op de Zaan ook in de toekomst blijvend mogelijk te maken.

Zie verder: www. zingenopdezaan.nl

Laat een bericht achter

Je moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.