Sinterklaas toer 2022

Sinterklaas-toer

Elk jaar zo tegen de tijd dat de verjaardag van de goedheiligman, St Nicolaas, gevierd wordt, gaat het Kapiteinskoor op reis. Na een paar jaar onderbreking om bekende redenen, was het dit jaar weer zover dat de bus kon voorrijden. Ditmaal vertrokken we bij het Tolhuys vandaan om 14.00 uur. De oplettende lezers weten dan dat er niet naar verschillende adressen gereden zal worden en dat bleek. In de bus was al een vermoeden hoorbaar: het zal wel Krommenie worden. Het Rosariumhorst is inderdaad in Krommenie en de bewoners daarvan werden verrast met een bezoekje van Sinterklaas en het Kapiteinskoor.

Natuurlijk werd begonnen met “Stuurman de tros kan los” zoals altijd. Maar het programma van dirigent Carel werd danig in de war geschopt door een eigenzinnige Sinterklaas die af en toe ook nog in de war was. De drie Pieten die Sinterklaas had meegenomen droegen ook bij aan de algemene verwarring. Carel probeerde nog wel enige lijn aan te houden in het programma door o.a. Johan te vragen om zijn versie van “Je Glimlach” te  brengen. Ook enkele andere liedjes met een flink meezing-karakter werden vol overgave gebracht. Het was te zien dat dit in de smaak viel van de bewoners want die deden erg hun best om mee te zingen.

De verwarring werd compleet toen Sinterklaas een vrouw, die vroeger bij een koor had gezongen, vroeg om een liedje te zingen wat ook in de kerk gezongen was. Dat was niet voorhanden dus werd de verbinding gemaakt dat een kroeg vaak dichtbij een kerk stond, dus “het Kleine Café aan de Haven”. Hiertoe werd solist André uitgenodigd dit te gaan zingen samen met deze mevrouw. Dat was verwarrend want dit liedje werd altijd gezongen door Jaap Pols. Die kwam erbij staan want de Sint had gezegd dan maar met z’n twee zingen. Jaap richtte zich op de bewoners terwijl André zich richtte op deze mevrouw. Deze liet weten erg nerveus te zijn.

Later, terug in het Tolhuys, werd nog een drankje genuttigd. En tot ieders verrassing werden dampende schotels met diverse soorten stamppot binnen gedragen. Je kon kiezen tussen een flink stuk rookworst of een echte gehaktbal. Even later bleek er nòg een Sinterklaas in het Tolhuys aanwezig te zijn. Deze bleek bijzonder goed op de hoogte te zijn van allerlei gebeurtenissen in het verleden van het Kapiteinskoor.

Er werden nogal wat mannen naar voren gevraagd die in het verleden bijzondere diensten hebben verleend aan het koor. Herinneringen werden hierbij opgehaald.

Kortom, ook wanneer het Kapiteinskoor samen is kan je stellen dat het een verdraaid gezellige boel wordt, niet alleen bij optredens. Het werd niet echt laat op die 25e november in het Tolhuys, maar we konden naar huis met een gevuld buikje en een lekker drankje. Een heel grote buiging en een  bedankje  voor de organisatie.