Sinterklaastoer

Sinterklaas tour 2019

Het was een grote opkomst van de koorleden in de hut om dit feest mee te gaan vieren. Ondertussen werd er hard gewerkt aan de metamorfose van Sint en zijn Pieten. We kunnen wel zeggen zeer geslaagd. We vertrokken om 10 uur, in de bus  zei Carel dat het  een lange dag zou  worden met de mededeling dat bij terug komst in de hut een verrassing zou komen. Dus niet direct naar huis maar naar de hut.

Bertus, Jan en Chris waren al eerder op pad om de muziek in orde te maken. Deze mannen mogen ook wel eens genoemd worden , want die zorgen er altijd weer voor dat het koor muzikaal ondersteund wordt. Mannen bedankt.

Wat we gingen doen was een verrassing en dat hoort ook zo. Het blijft altijd spannend voor jong en oud, je weet maar nooit wat de Sint van plan is. Met een bus vol kapiteins gingen we  op weg naar Alkmaar,  vol verwachting klopt ons hart. Hoe dichter wij bij ons doel kwamen des te stiller werd het in de bus. Je weet trouwens maar nooit of je bij de Sint op schoot moet komen zitten.

Na een half uurtje rijden kwamen we aan bij het zorgcentrum Westerhout waar de oudjes vol spanning zaten te wachten. Dit keer was het optreden in de gesloten afdeling. Het was heel aandoenlijk om te zien hoeveel lol ze er in hadden, vooral bij het zingen van de Sinterklaasliedjes.

Ook de Sint voelde zich op zijn gemak tussen de oudjes en hij liet zich verleiden door met een dame de tango te dansen. Je kon wel zien dat Klaas wat houterig was, maar dat komt door zijn leeftijd. Na het zingen van diverse liederen was het inpakken en wegwezen.

Na dit optreden in een eigenlijk te kleine ruimte, gingen wij op weg naar Egmond, het Zeemanshuis voor oud kapiteins waar wij ons natuurlijk wel thuis voelden. Daar kregen wij een prima lunch aangeboden en een rondleiding in een klein museum.

In de zaal waar we optraden werd de Sint binnengehaald met ‘kom maar binnen met je knecht’ dit werd uit volle borst mee gezongen. Na het zingen van de nummers 13-16-15-54-58-42-69-60 en 6, waarbij spontaan een polonaise werd ingezet, hadden de Pieten nog een klein cadeautje voor iedereen in de vorm van een chocoladeletter.

Terug in de bus en naar de hut voor de snert en de verrassing. De verrassing was een verjongde uitgave van Max Tailleur, met zijn grappen had hij de lachers op zijn hand.

De voorzitter  bedankte iedereen voor de geslaagde dag en kijkt weer reikhalzend uit naar volgend jaar.

De klokkenluider.