archief
Login Leden
Contact Informatie
Secretariaat Het Kapiteinskoor Wim Sluijter
Tel.nr. 0647 216 249
secretariaat@kapiteinskoor.nl

Sinterklaastour 23-11-2017

Sinterklaastour IMG_0176

Het is nog vroeg wanneer de kapiteins binnenkomen in de Kapiteinshut. De bus staat klaar om de Sint met zijn gevolg (inclusief vele Kapiteins) naar de eerste bestemming te brengen. Het blijkt verzorgingshuis Zorgcirkel Saenden te zijn. De feestzaal zat afgeladen vol om ons samen met de 88 vrijwilligers te verwelkomen. Het koor zingt een paar bekende Sinterklaas liedjes vooraleer Sint en zijn Zwarte Pieten binnen komen. Uiteraard werd er eerst gezongen: ‘Stuurman de trossen los’.

IMG_0247Alle bewoners en het personeel zijn ook in volle feeststemming, dus laat dirigent Carel een flinke meezinger er achteraan volgen: ‘aan de Amsterdamse grachten’. De StuntPiet wil zelfs met dirigent Carel een dansje wagen, maar die was nog niet vergeten dat hij een paar jaar geleden aardig geblesseerd was geraakt door zo’n actie van de StuntPiet.  Nadat Wim Sluijter de aandacht had verlegd naar een dame die hevig blozend moest aanhoren dat hij haar ‘Nooit meer zal verlaten’, zingen we met z’n allen rond half twaalf dag Sinterklaasje, en vertrokken naar de volgende besteming.

Als we terug in de bus zitten neemt dirigent Carel het woord. Hij vertelde dat we bij de volgende bestemming eerst gaan lunchen. IMG_0318Na de lunch worden we op de volgende locatie verwacht. Het blijkt basisschool DE BRUG te zijn. In de hal van de school zitten al de kinderen keurig, doch met spanning te wachten. Als Sinterklaas er aan komt, zingen ze liedjes met de twee meegebrachte accordeonisten, Bertie en Lenie, en geluidsman Ronald. Totdat de Sint verteld dat dit bezoek bijna in het water was gevallen. Er was namelijk een storing opgetreden op de pakjesboot. En de kinderen waren daarnaast nog hevig ontsteld want het Grote Boek was in het water gevallen en daardoor was er ook het nodige schrijfwerk uit verdwenen, namelijk de wensen van alle kinderen.IMG_0378

Sint had er een beste klus aan om al die kinderen persoonlijk toe te spreken. Dus hij begon meteen maar met groep 1 & 2. Na de eerste kinderen bij zich te hebben gehad liet de Sint weten dat het koor eerst maar eens moest zingen. Als “Stuurman” weerklinkt barst er een heuse polonaise los. Ja, die immer dartele, hupse en vreugdevolle pieten nemen het initiatief. Kapitein Jack verlengd de feestvreugde met zijn solo nummer en Kapitein Jaap Kramer gaat met de kinderen en mevrouw de directrice in de roeiboot naar Terschelling. Wat een dolle pret.IMG_9851

Alle groepen komen aan bod, en de Sint is blij verrast door de oplettendheid van enkele kinderen en bedankt zelfs in zijn beste Frans: “Chapeau”. We zingen nog wat liedjes voor onze Sint en Joop van de Weide brengt als afsluiting “Nooit meer”, waarbij de kinderen op het refrein in de handjes klappen.

De directrice van “de Brug” bedankte het koor later in dichtvorm en een lekker drankje in café ’t Hoorntje waar we de verdere middag doorbrengen. De Kapiteins schuiven aan voor het spelen van diverse oud-Hollandse spelletjes. Uiteraard werden hierbij ook prijsjes uitgereikt en iedereen was het erover eens dat dit heel gezellig is geweest. Onze voorzitter beaamde eveneens deze succesvolle dag waarna we, moe en voldaan, huiswaarts gingen.

Groetjes

Schrijfpiet,

This content is restricted to site members. If you are an existing user, please login. New users may register below.

Existing Users Log In
   
New User Registration
*Required field

Commentaar is gesloten.