archief
Login Leden
Contact Informatie
Secretariaat Het Kapiteinskoor Wim Sluijter
Tel.nr. 0647 216 249
secretariaat@kapiteinskoor.nl

Steengoed optreden in Midden-Beemster

Schitterend optreden Kapiteins in Midden-Beemster

Op uitnodiging van de Stichting Beemster Gemeenschap was het Kapiteinskoor aanwezig bij de Feestweek in Midden-Beemster. Het hele dorp stond in  het teken van dit feest met zeer veel activiteiten verspreid over het hele dorp. Bijvoorbeeld Beach/volleybal op de twee pleinen in het centrum, of een rallycross op een weiland, of een korte baandraverij dwars door het dorp. Maar goed, het koor kon zingen in een enorme feesttent op een weiland aan de Rijperweg, t/h van nr 37.

Aan belangstelling had het koor niet te klagen: er kwamen ongeveer 180 mensen genieten van de klanken van het koor. Het feestelijke gebeuren werd officieel geopend door burgemeester Don Bijl. Overigens is een compliment zeer aan de orde betreffende de opkomst. Was er bij een vorig optreden (weliswaar door Corona besmettingen) een bijzonder lage opkomst van Kapiteins, nu waren er bijna 30! En dat zorgde natuurlijk voor een ferme en zeer goede klank. Begonnen werd als altijd met “Stuurman, de trossen los”.  Meteen was er volop sfeer, en waar het enigszins kon, zongen de gasten uit volle borst mee. Het was gewoon opvallend hoeveel liedjes bij het publiek bekend waren.

Er waren drie sessies gepland en dat is best wel flink. Dat kon je ook wel een beetje merken aan de zangers. De fut was er aan het einde ook wel een beetje uit. Het maakt echt wel een verschil of je twee keer een half uurtje, of iets langer zingt, of dat je drie keer aan de bak moet met een tijdsduur van een dikke 35 minuten per keer. Maar goed, verschillende solisten gaven de indruk dat het Kapiteinskoor rijk is aan goede zangers. Bob, André, Johan, Jaap, Wim, Jack en dirigent Carel; zij allen zongen de door hen geoefende liedjes met verve.

Zoals gezegd: de sfeer zat er goed in, er werd zelfs een dansje gemaakt en wanneer de sfeer ècht goed is komt er zelfs spontaan een ware polonaise, niet eens ‘geleid’ door een paar leden van het koor.

Ook op de ‘zakdoekjes-special’ werd goed gereageerd en volop meegedaan. Het was zelfs niet eens nodig om het liedje stop te zetten omdat er toch veel te vroeg werd gezwaaid met de door Jan Slot uitgedeelde zakdoekjes. Onze “Opper-spreekstalmeester” Frits had heel duidelijk gedreigd met stoppen als er veel te snel zou worden gezwaaid. Maar dat hoefde dus duidelijk niet. Het publiek deed enthousiast mee met het zakdoekje zwaaien op de momenten dat dit in het liedje past. Het leek wel een witte zee. Dat is wel een schitterende manier om te peilen of de zaal het een beetje naar de zin heeft of niet.

In elk geval heeft het Kapiteinskoor een enorm goede indruk achtergelaten bij de inwoners van Midden-Beemster. Een waar feestelijke middag was het. 

This content is restricted to site members. If you are an existing user, please login. New users may register below.

Existing Users Log In
   
New User Registration
*Required field

Commentaar is gesloten.