Van Dorp tot Kust

Van Dorp tot Kust Bakkum

Voor de eerste keer met het koor naar dit bovenstaande  evenement.

In het begin waren er wat problemen waar wij onze auto´s konden parkeren, uiteindelijk is er gekozen voor de plek waar wij ons eerste optreden hadden, daar was voldoende  parkeer gelegenheid.

Niet iedereen ging met de auto er waren kapiteins die met de fiets daar naar toe gingen, Jaap en Toos uit Assendelft , Jaap en Joke uit Midden Beemster en  de vrouw van Johan de Haan, Alie, uit Zaandam en niet te vergeten ik zelf ook helemaal vanaf camping Bakkum. Doordat de wind behoorlijk was kwam Jaap Kramer iets te laat.  Dat kwam volgens Jaap omdat Joke door de wind wat langzamer ging rijden op  haar  gewone fiets, zelf zat hij op een fiets met trapondersteuning (Ja, ja, een echte heer, om zijn vrouw de schuld te geven!) Ook Guido en zijn vriendin  kwamen ons aanmoedigen, hij is uiteindelijk de aanstichter dat wij mee mochten doen met dit evenement.

Het eerste optreden was in de Oude Keuken  in Duin en Bosch, Bakkum. Wij stonden daar met 25 kapiteins en Frits als dirigent. Ronald Schenk had gelukkig kabels bij zich om een IPad aan te sluiten en had twee muziekstandaards bij zich.

Zoals gewoonlijk  begonnen wij met No 13, na 20 minuten te hebben gezongen  stond het volgende koor al klaar om onze plekken in te nemen, De Kapiteins werden opgehaald met een huifkar en gebracht naar de zeeweg, vandaar met de bus naar het volgende optreden: winkelplein camping Bakkum .

Op het plein aangekomen konden wij koffie krijgen met cake, daar werd natuurlijk gretig gebruik van gemaakt. De wind nam in kracht toe, dit was goed te merken in ons overhemdje met korte mouw. Ook op het winkelplein hebben wij de 20 minuten volgemaakt met diverse liedjes van ons repertoire. De  locatie op de camping werd goed bezocht en de campinggasten konden ons koor zeker waarderen.  De plaatselijke vishandel op het plein werd goed bezocht door de Kapiteins en echtgenotes. De lekkernijen werden verorberd om daarna naar onze laatste optreden te gaan,  De Hoep.

Vanaf het winkelplein was het te lopen naar de Hoep, het restaurant Johanna’s hof is daar tegenover, daar werden versnaperingen genomen om de kelen te smeren voor ons laatste optreden. Het was wat moeilijk te vinden omdat het achter de Hoep lag,  maar uiteindelijk stonden wij op de locatie om ons kunstje te vertonen. Het publiek was zeker in het begin aan de schaarse kant maar later was het behoorlijk druk geworden, wederom na 20 minuten blies Frits af en wenste iedereen een behouden vaart naar huis. De fietsers hadden op hun terugreis nog met veel meer wind te maken dan op de heenweg. Alles nog even de revue laten passeren, is het een zeer geslaagde zondagmiddag geweest.

Wim Sluijter