archief
Login Leden
Je bent niet ingelogd.
Dam tot Dam 2019
Contact Informatie
Secretariaat Het Kapiteinskoor Wim Sluijter
Tel.nr. 0647 216 249
secretariaat@kapiteinskoor.nl

Verjaardagen in het Pennemes

De Kapiteins op verjaarsvisite in het Pennemes

 

IMG_1421Het zag er gezellig uit. Iemand van het Pennemes was de boel aan elkaar aan het praten, want wij waren er van overtuigd dat we om kwart voor drie op zouden treden. Jaaaa, daar zijn er weer een paar, het gaat goed komen hoorde ik hem zeggen. Uiteindelijk stonden er zo´n 23 Kapiteins die begonnen met `Lang zullen ze leven`, om de verjaardagen nog eens extra krachtig te benadrukken.

Zo, de trend was gezet, daarna `Stuurman de trossen los` en de gang zat er weer in! Daarna de nodige liedjes gezongen, waar onder ´Wind en water´, wat geschreven is door ons lid Cees Meerevoort. IMG_1424Ook Johan deed weer een duit in het zakje en voor we het wisten zei Frits, onze spreekstalmeester, dat de pauze weer in het zicht was, maar dat we zeker nog even terug kwamen voor de volgende sessie….

De verzorging was weer prima geregeld en de kar met frisdrank ging weer vrolijk rond en Bertus ontfermde zich over het bier en hij had het nog aardig druk. Maar ook dat half uurtje was weer gauw om. Aantreden voor het laatste half uurtje… André en Toon begonnen aan hun Zuiderzeeballade, wat weer prima ging en daarna volgde er een medley zoals aan de Amsterdamse grachten en nog een paar krakers en de mensen zongen ze allemaal vrolijk mee. Bob de Vries mocht zijn versie van “Het kleine café aan de Haven” brengen en daarna kwamen ook de zakdoekjes weer voor de dag….. IMG_1433Niet in snuiten zei Frits, alleen als wij het doen dan doen jullie mee! Op een enkele ondeugende bejaarde na, lukte het allemaal aardig goed. Twee armen en een zoen, die kun je altijd doen, want dan is opeens de hele zaal in beweging, en dat is precies waar het om gaat. Na een overweldigend applaus liepen we weer naar de foyer om nog een frisje of een pilsje te nuttigen en toen was het alweer voorbij. Sommige bejaarden kwamen nog even langs om te zeggen dat ze genoten hadden. Het Kapiteinskoor had weer een geweldig gezellige middag gebracht.

 

Bob de Vries

This content is restricted to site members. If you are an existing user, please login. New users may register below.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld

Commentaar is gesloten.