Verjaardagen in Pennemes

Optreden voor de jarigen van het Pennemes.                                                                               25-11-2019

Het was een prachtige herfstdag, de zon deed goed zijn best om er een lekkere dag van te maken, mede hierdoor waren we met een grote groep om de boel een uurtje te vermaken.

Vanwege de jarigen van de afgelopen maand  (zeven maal) werd er eerst lang zal ze leven ingezet waar de volle zaal luidkeels aan mee deed. Hierna vervolgden wij met ons programma “Stuurman, de trossen los”. We moesten een beetje warm draaien, maar bij het tweede lied ging het al een heel stuk beter, de zaal ging lekker mee doen, daar ook veel ouderen dit nummer, “het vissersmeisje” nog aardig goed kende. Het volgende nummer “je glimlach”, deed het ook goed, zeker zoals Johan de Haan zijn solo doet. Het was zeker sfeer-verhogend. Hier gelijk achteraan “de sleepboot medley”, toen werd het zelfs een beetje rumoerig in de zaal.

Ergens zat een heer enigszins weg te dommelen, die veerde zelfs helemaal overeind na dat zijn buurvrouw plots begon mee te zingen. Gelijk maar door met “daar bij die Zaanse molen”.  Dit nummer kenden ze allemaal, was er geen houwen meer aan hier en daar werd zelfs gedanst. Een kleindochter van een van de bewoners deed zelfs rolstoel dansen wat haar oma, gelet op het lachen, heel leuk vond.  Na nog een paar nummers te hebben gezongen was het dan  pauze. Blij want het was bar warm;  even de keel smeren, deze keer alleen met koffie en koek.

Tweede deel vervolgden we met de “Hollandse medley”. Dit sloeg gelijk goed aan, er gingen wat meer mensen aan het dansen, wel meest vrouwen, want de mannen waren flink in de minderheid. Ik denk ongeveer 90 procent vrouwen en 10 procent mannen, maar dat mocht de pret niet drukken; het was een gezellige sfeer.  Dan komt Johan de Haan met “zwerven op zee”, dat is ook een pracht nummer met wat sentiment en dat doet het altijd goed. Vervolgens “de Amsterdamse grachten”. Dit werd ook luidkeels mee gezongen. Na nog een paar liedjes kwam Jaap Pols, met “het kleine café aan de haven” en meteen daar achteraan “de Jordaan medley”. Het liep toen al aardig naar het einde van ons optreden, nog een nummer: “Laat maar lekker gaan”.  Toen zat deze zeer gezellige middag er op, dachten we, maar de zaal vroeg nog om een toegift, en dat kunnen we natuurlijk niet weigeren, dit werd Sierra Madre. Hierna zo als altijd ons afzwaai nummer “Stuurman de trossen los”.  Er werd toch een biertje aangerukt voor de liefhebbers. Er kwamen nog een paar bewoners, die ons kwamen bedanken en of we gauw weer een keer terug wilden komen. Bij deze zeker weten.

Ton Tonkes