Wanneer gaan we weer samen zingen

Samen naar het einde van het tijdperk “Corona”.

Het is heel goed voor het gevoel van vele Kapiteins, maar ook voor de fans, dat de online repetities weer begonnen zijn. Gelukkig hebben Daan en Rinke zich bereid verklaard weer online via het bekende Youtube-kanaal gezellige muziek te spelen waarbij ieder die inlogt lekker kan meezingen. Afgelopen maandag 1 Februari hebben beide heren al een voorproefje gegeven en een eerder opgenomen sessie laten zien.

Dat ging niet zonder problemen en daardoor werd uitzending wat later. Maar dat gaan we niet opnieuw meemaken, aldus Daan, want vanaf de volgende uitzending gaat het repeteren weer ‘live’.  Voorafgaande aan een uitzending zal er nog een Digitale Flessenpost verschijnen, onze internet-nieuwsbrief, met actuele informatie. Als je je daarvoor zou willen inschrijven volstaat het een email met dat verzoek te sturen naar kapiteinskrant@gmail.com.

Dinsdag 2 februari heeft het kabinet (i.c. Mark Rutte en Hugo de Jonge) bekend gemaakt dat de Lockdown gaat voortduren tot tenminste 2 maart a.s. en de Primaire scholen kunnen weer open. (De avondklok is sinds 9 februari definitief ook verlengd tot 3 maart, 04.30 uur), Hoewel het OMT hier niet eensgezind positief in staat zijn deze maatregelen genomen vooral omdat de kinderen teveel achterstand en daardoor schade oplopen, maar ook de economie lijdt teveel schade. Want hoewel de meeste bedrijven wel dicht moeten blijven is er een mogelijkheid om te kunnen verkopen door uitsluitend via internet te bestellen en af te rekenen en daarna op te halen bij de vestiging. Restaurants kunnen op deze manier weer gasten bedienen. Maar voor de gewone kroeg is het nog steeds niet duidelijk wanneer die weer open kunnen.

De opnames in de ziekenhuizen van de met Covid-19 besmette personen laten nog niet echt een forse daling zien. Dat is volgens ingewijden vooral te wijten aan de Britse variant. Het aantal besmette personen met de ‘gewone‘ Corona lijkt wel flink te dalen, maar de Britse variant is zoals velen wel weten veel besmettelijker en dat stijgt sneller dan de ‘gewone’ daalt. Maar gelukkig zal er de komende weken hard gewerkt worden aan het vaccineren van bepaalde doelgroepen. Zowel Pfizer/BionTech als Moderna hebben toegezegd de productie op te voeren zodat sneller meer geleverd kan worden. Ondanks het gezeur van de EU met Astra Zeneca en de onduidelijke afspraken heeft dit bedrijf wel toegezegd extra 9 miljoen doses te zullen leveren. Er is een verdenking dat Astra Zeneca een flink deel van de miljoenen doses die voor de EU bedoeld waren, verkocht te hebben voor meer geld aan andere landen. Dan is er ook nog het Russische vaccin, Spoetnik V, waarvan wordt beweerd dat het voor ruim 91 %  resistentie tegen Covid ontwikkeld.  Het moet alleen nog wel ‘gekeurd’ worden door de EMA om toegelaten te worden in Europa. Als die goedkeuring er komt zal dat een boost geven aan de strijd tegen het virus. Maar ja, dat ligt politiek dan weer gevoelig.

Maar het begin is er…….

We gaan langzamerhand naar ‘betere’ tijden toe en hopen maar dat alle Kapiteins en aanverwanten gezond blijven zodat we samen weer feestjes kunnen bouwen in de nieuwe Captain O’Malley, de vroegere Kapiteinshut.