WE HEBBEN WEER SAMEN GEZONGEN!

SAMEN ZINGEN IN “CAPTAIN O’MALLEY”

Woensdag 30 juni 2021: die datum zullen wij niet gauw weer vergeten. Want na 15 maanden konden we eindelijk weer zingen in onze vertrouwde omgeving, hoewel die nu een andere naam draagt.

Natuurlijk was het passen en meten, want we wilden echt toch wel de RIVM regels volgen. Dat wil zeggen 1,5 meter afstand en voldoende ventilatie. En dat past natuurlijk niet op het podium van ‘Captain O’Malley’, zoals de Kapiteinshut nu heet. Toch lukte het behoorlijk, maar betekende ook dat er Kapiteins meezongen die niet op het podium pasten. Dus ‘in de zaal’. De nieuwe eigenaar, Mo, zoals hij zichzelf heeft gepresenteerd, liep ook met een zeer tevreden gezicht rond, blij als hij was met weer een flink aantal mensen in zijn kroeg.

En wat hebben wij als Kapiteins weer genoten, wat was het weer gezellig. Gezellig met elkaar samen zijn, een praatje en een glaasje, serieus onze liedjes zingen. En de avond vlóóg voorbij.

Natuurlijk zijn er de nodige gesprekken geweest, voorafgaande aan het zingen of erna. Het sociale aspect, en dàt hebben we gemist. Ook het samen zingen natuurlijk, maar dat gebeurde onder de noemer van ‘sociaal samenzijn’.

Vanaf nu, zolang de ‘Corona-regels’ niet veranderen is het Kapiteinskoor weer elke week aan het repeteren in “Captain O’Malley”, op het vertrouwde adres ‘de Klauwershoek 3-5 in Zaandam.